Google Mijn Bedrijf? Doen!

Online reclame maken

Goed gevonden worden

Zoekmachines. In principe maakt het niet uit welke zoekmachine u of uw klanten gebruiken. Er is meer op de wereld dan Google. Denk ook maar eens aan Bing (Microsoft) en Yahoo. Veel internetgebruikers willen niet dat er informatie van hen wordt opgeslagen en gebruiken dan een zoekmachine zoals Startpage.

Maar… Het blijft een feit dat Google een heel dominante positie in de zoekmachinewereld heeft. Het marktaandeel is ca. 70%. Het is dus belangrijk dat uw onderneming er goed gevonden wordt.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Met Google Mijn Bedrijf maakt u een bedrijfsprofiel aan. Die gegevens worden gepresenteerd in het zogenaamde Knowledge Panel. Dat is een opvallend blok informatie rechts naast de zoekresultaten. Ook wordt uw bedrijfsnaam in Google Maps getoond.

Welke informatie vult u in?

U bepaalt zelf welke informatie u wilt delen.

  • Bedrijfsnaam. Dat is vanzelfsprekend. Voordeel: als iemand uw bedrijfsnaam verkeerd intypt kan Google uw correcte naam voorstellen.
  • Adresgegevens. Webshops vullen deze gegevens vaak niet in. Op de webshop zelf wel, want dat is tegenwoordig verplicht. Zoals gezegd als u uw adresgegevens wel invult, dan verschijnt uw bedrijfsnaam in Google Maps.
  • Openingstijden. Als u uw openingstijden per dag invult, ziet de ‘zoeker’ of u op dat moment open of gesloten bent. Google voorziet in de mogelijkheid om in verband met de Coronacrisis aan te geven of uw bedrijf tijdelijk gesloten is.
  • Contactgegevens. E-mailadres is bijna vanzelfsprekend. Vult u ook uw telefoonnummer in, dan kan de websitebezoeker met één druk op de knop u meteen bellen. Mits hij een telefoon gebruikt en dat gebeurt tegenwoordig heel veel.

 

Hoe begint u?

U gaat naar Google Mijn Bedrijf en begint met het aanmaken van uw vermelding. U heeft een Google Account nodig. Zorg dat u een vierkante afbeelding van uw logo bij de hand heeft en bijv. een foto van uw pand. Bereid ook alvast een korte ‘pitch’ (bedrijfsomschrijving) voor. De rest wijst zich vanzelf. Voordat uw vermelding getoond wordt moet er worden geverifieerd dat u ook de eigenaar van uw bedrijf bent. Hiervoor ontvangt u briefkaart met een code via de traditionele post.

Virtuele rondleiding. Het is ook mogelijk om nu een virtuele rondleiding binnen uw bedrijf aan te bieden. Potentiële klanten en bezoekers zien uw bedrijf en dat leidt tot meer vertrouwen. Dat werkt via Google Street View

Goed om te weten

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een artikel via Google Mijn Bedrijf te publiceren (goed voor de vindbaarheid) en uw producten/diensten wat extra onder het voetlicht te brengen. Er wordt ook een gratis website aangeboden. Deze is echter zeer beperkt. Overweeg toch om deze eenvoudig en snel aan te maken en verwijs hier dan meteen naar uw ‘echte’ website.

Hulp

Op de Google Digitale Werkplaats wordt heel regelmatig een gratis web nar Google Mijn Bedrijf aangeboden.

U bent niet met Google getrouwd, maar een vermelding bij Google Mijn Bedrijf is wel goed voor de score in Google en u valt er beter mee op in de zoekresultaten en in Google Maps. Het kost u wat tijd, maar het is zeker de moeite waard.

 

 

Afbeelding van Tumisu via Pixabay