Artikelen

Persoonlijke verkoop
Alle artikelen

Klanten die klagen, dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet in deze tijd dat klanten veel mondiger zijn geworden. Toch is een goede klachtenafhandeling van groot belang. Wat moeten u en uw bediening weten?

Met een goed klachtenformulier stuur je het gesprek met de klager. Gebruik dit model klachtenformulier en pas het aan voor uw eigen onderneming.

U of een van uw medewerkers heeft zich vergist met het prijzen van een product in uw winkel. Bij de kassa ontstaat er de nodige tumult. Wat staat hierover eigenlijk in de wet én hoe gaat u er in de praktijk het beste mee om?

Het zijn lastige tijden, maar u wilt wel het aantal opdrachten zo hoog als mogelijk houden. En daarom wilt u wel in gesprek met uw (potentiële) klant blijven. Hoe doet u dat op afstand? 

Als u zaken doet, is het van belang dat u een vertrouwensrelatie opbouwt tussen uzelf, uw bedrijf en de klant. Het scheppen van een basis van vertrouwen is daarom een van de belangrijkste aspecten van succesvol commercieel zaken doen.

Veel verstandelijke reacties zijn te herleiden tot gevoelsreacties. Als u daarop in kunt spelen, leidt dat tot een beter verkoopresultaat.

Als goed verkoper bent u vanzelfsprekend op de hoogte van de koopmotieven van uw klanten. Let echter goed op, want die koopmotieven kunnen regelmatig veranderen.

De klant twijfelt nog óf durft geen 'nee' te zeggen. Hij hanteert een uitvlucht zoals "Ik laat nog wel wat van me horen". Hoe pak je dat aan?

Street smart sales zit boordevol verhalen, inspiratie, praktische tips en voorbeelden waarmee je een betere verkoper wordt.

Naast reclame maken is persoonlijke verkoop een van de meest toegepaste marketinginstrumenten. Gewoon een op een met de klant aan tafel om te proberen tot een deal te komen. Wat speelt daarbij allemaal een rol?