Google Ads voor beginners

Online reclame maken

Krijg je ook regelmatig een gratis advertentietegoed van Google Ads aangeboden? Om hoger te scoren in Google. Wat moet je weten als je het eens wilt proberen? Want alleen dan krijgt je zekerheid over de (on)-mogelijkheden.

Google Ads? Wat is dat?

Voor degene die het nog niet weten … Mensen zoeken op internet naar jouw product of dienst en dan wil je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google eindigen. Met Google Ads, voorheen Google Adwords kom je dan boven de gewone zoekresultaten te staan (groen blokje met “Adv.”). Maar voor zo’n advertentie moet je wel betalen. Om dit te promoten biedt Google ondernemers een gratis advertentietegoed van bijvoorbeeld € 120 aan. Het gratis tegoed van € 120 krijg je pas als je eerst minimaal € 120 aan Google-advertenties hebt gekocht. Zijn die € 120 op, pas dan vult Google die met € 120 aan.

Kun je zelf aan de slag?

Zelf met Google Ads aan de gang is goed mogelijk. Je moet hier wel echt interesse in hebben want het zal vooral in het begin veel tijd kosten. 

Kijk eerst eens even rond. Neem eerst eens een kijkje bij Google Ads. Dan zie je wat er zoal bij komt kijken. Je hebt wel een (gratis) Googleaccount nodig en je zult een betalingswijze moeten invoeren. Maar zolang je geen advertentie instelt, hoef je ook niet te betalen.

Als je een advertentie maakt. Dan zul je een aantal keuzes moeten maken. Denk aan soort advertentie, budget, looptijd, doelgroep, enz.

Wat kost Google Ads?

Je betaalt voor elke keer dat er op jouw advertentie geklikt wordt. We noemen dat Costs per Click (CPC). Daarbij bepaal je zelf wat je maximaal per click wilt bepalen. Of jouw advertentie bovenaan komt te staan, wordt bepaald door hoeveel je ervoor betaalt én ook door het aantal keren dat geclickt wordt. Die kosten worden uiteindelijk van jouw advertentietegoed afgeschreven. Is dit op dan zul je geld moeten bijstorten.

Gratis hulp bij Ads

Gelukkig is er veel hulp op internet te vinden: Uiteraard bij de supportafdeling van Google Ads. Verder kun je onder andere terecht bij Marketingfacts en bij de Google-artikelen op Klantvisie Magazine:

Google Ads

Hulp bij Google Ads

Maar je kunt ook gratis Google bellen. De Nederlandssprekende helpdesk is goed bereikbaar en zal u geduldig op weg helpen (tel. 0800 - 250 00 46).

Uitbesteden

Er zijn genoeg gespecialiseerde bedrijven. Google er eens op: “Google Ads specialist gezocht”. Kies voor een bureau dat meedenkt met jouw “beginnerswensen”. Veel bureaus sturen een standaard offerte van 10 pagina’s. Met allerlei onlinemarketingtheorieën. Terwijl je alleen (nog) maar wilt weten of Google Ads jou iets kan brengen. Wijs het bureau er dus op dat je het eens wilt testen en laat ze daar een voorstel voor doen. Vraag hen wat de resultaten zouden moeten zijn.

Om het gratis advertentietegoed van Google Adwords te gebruiken moet je eerst zelf een bedrag overmaken. Google vult dit dan aan. Het is prettig te weten dat je budget kunt maximeren en dat de geboden hulp (online of telefonisch) heel goed is.

 

 


 

Afbeelding van launchpresso via Pixabay