Artikelen

Verkoopacties en promoties
Alle artikelen

Jarig zijn is een ideaal moment om uw klant te benaderen. Hij of zijn omgeving is dan juist op zoek naar cadeautjes. Dus een goed moment om hen daar even aan te herinneren.

Om goed te verkopen moet u de behoefte van uw klant achterhalen. Dan kunt u daarop immers inspelen. Maar ga niet te snel van start, want achter zijn behoefte kunnen nog andere redenen/behoeftes schuilgaan.

Een kapperszaak die met een stoplicht de hoeveelheid klanten stuurt. Wat kunt ú met dit idee?

Als uw klant ontevreden is over het resultaat wil hij vergoed worden. Veelal wordt het geld teruggegeven, maar sommige ondernemingen doen nóg meer om hun klanten te binden.

Als de concurrentie hoog is, kunt u vaak bij kleinere, servicegerichte klanten een hogere marge krijgen. Hoe pakt u dat aan?

Verkoopactie: u kunt bedrijven, instellingen of verenigingen aanbieden dat hún werknemers of leden bij u met korting kunnen kopen. Vraag dan meteen naar het (e-mail)adres, dan kunt u ze nog altijd speciale aanbiedingen toesturen.

In december 2016 werden een aantal speelgoedketens door de ACM op de vingers getikt, omdat de voorgespiegelde kortingen geen echte kortingen bleken. Waar moeten uw prijzen en kortingen eigenlijk aan voldoen?

Weer een klant teleurgesteld over de HEMA. Dit keer over hun onnavolgbare klantenpas waarmee je punten kunt sparen. Hema, alsjeblief, jullie horen gewoon in de Nederlandse winkelstraat, maar maak de boel toch niet zo ingewikkeld. 

Geeft u ook wel eens balpennen, T-shirts, agenda’s of andere premiums aan uw klanten? Zijn dit voor u alleen maar kosten of hebben ze ook een gunstig effect op uw verkoopacties en uw omzet? Onderzoek geeft uitkomst

Met deze 10 ideeën verhoog je het rendement van je verkoopactie. Van een tijdelijke omzet naar een stapje meer ...

Vorige