Artikelen

Detailhandel en horeca
Alle artikelen

Een horecaondernemer veranderde op slimme wijze zijn menukaart en zag zijn omzet stijgen. Hoe deed hij dat en wat kunt u ermee? 

Diverse onderzoeken tonen aan dat er allerlei factoren zijn die de prijsperceptie bij uw klant bepalen. Uit die onderzoeken blijkt ook hoe u die perceptie positief kunt beïnvloeden en zo de omzet kunt laten toenemen.

Universitair onderzoek toont aan welke achtergrondmuziek de hoogte van de fooi doet groeien. Welke is dat, welke groeipromoters zijn er nog meer en … wat zegt de fiscus over die fooienpot?

Er bestaan verkooptechnieken die zich in de praktijk al dik bewezen hebben en/of die door wetenschappers zijn aangetoond. We bespreken hier de cross- en upsellingtechniek. Hoe doet u dat en hoe krijgt u uw medewerkers zo ver?

U of een van uw medewerkers heeft zich vergist met het prijzen van een product in uw winkel. Bij de kassa ontstaat er de nodige tumult. Wat staat hierover eigenlijk in de wet én hoe gaat u er in de praktijk het beste mee om?

Volgens onderzoek door Koninklijke Horeca Nederland wordt 60% van de horecaondernemers wel eens gechanteerd met slechte recensies. De kwaadwillende wil meer korting … Hoe gaat u het beste met slechte recensies om?

Wat zijn voor klanten de verschillen tussen een licht en donker restaurant? Ook dit is onderzocht...

De kleur in uw zaak (wanden, meubilair, tafellinnen, e.d.) hebben een effect op uw gasten. Heeft u plannen voor een grotere of kleinere aanpassing in uw zaak? Dit moet u over kleuren weten.