Artikelen

Persoonlijke verkoop
Alle artikelen

Als u zaken doet, is het van belang dat u een vertrouwensrelatie opbouwt tussen uzelf, uw bedrijf en de klant. Het scheppen van een basis van vertrouwen is daarom een van de belangrijkste aspecten van succesvol commercieel zaken doen.

Veel verstandelijke reacties zijn te herleiden tot gevoelsreacties. Als u daarop in kunt spelen, leidt dat tot een beter verkoopresultaat.

Als goed verkoper bent u vanzelfsprekend op de hoogte van de koopmotieven van uw klanten. Let echter goed op, want die koopmotieven kunnen regelmatig veranderen.

Street smart sales zit boordevol verhalen, inspiratie, praktische tips en voorbeelden waarmee je een betere verkoper wordt.

Naast reclame maken is persoonlijke verkoop een van de meest toegepaste marketinginstrumenten. Gewoon een op een met de klant aan tafel om te proberen tot een deal te komen. Wat speelt daarbij allemaal een rol?

Bij een grotere order is het gebruikelijk dat klanten eerst om een offerte vragen. Hoe zit dat eigenlijk juridisch? Bent u meteen gebonden aan uw offerte of kunt u deze nog herroepen? Heeft het zin om een vrijblijvende offerte te maken?