Artikelen

Persoonlijke verkoop
Alle artikelen

Hoe heeft persoonlijke verkoop (verkoopstijlen) zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld en wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten?

De organisatie is groeiende … het wordt tijd voor een CRM-systeem. Maar de keuze is gigantisch. Van eenvoudig tot uitgebreid. Alleen voor verkoop of voor het hele bedrijf. Van goedkoop tot heel duur. Wat komt er allemaal bij kijken?

In de wereld van verkoop en ondernemerschap is het maximaliseren van winst een constante uitdaging. Eén van de meest effectieve strategieën om dit te bereiken is 'upselling'.

Verkoopanalyses zijn cruciaal voor het succes van elk bedrijf. Ze bieden inzicht in de prestaties van uw verkoopteam, de effectiviteit van uw marketingstrategieën en uw algehele winstgevendheid. Het maken van nuttige verkoopanalyses kan echter een uitdaging zijn.

Om goed te verkopen moet u de behoefte van uw klant achterhalen. Dan kunt u daarop immers inspelen. Maar ga niet te snel van start, want achter zijn behoefte kunnen nog andere redenen/behoeftes schuilgaan.

Als de concurrentie hoog is, kunt u vaak bij kleinere, servicegerichte klanten een hogere marge krijgen. Hoe pakt u dat aan?

Waarom is klachtenmanagement zo belangrijk voor je bedrijf en ... hoe ga je met klagers op een goede manier om? Lees het in het dossier Klachtenmanagement.

Een hoofdregel: Trek de aandacht van uw klant door kort met hem te spreken over een onderwerp dat hem interesseert. Wat speelt?

Als u een klacht niet goed afhandelt, stijgt het zogenaamde ‘churn-risico’ met factor 6 (‘churn’ is het aantal klanten dat u in een bepaalde periode verlaat). Handelt u een klacht daarentegen positief af, dan daalt het churn-risico met factor 3. Hanteer deze checklist om uw klachtenbeleid te evalueren.

Er bestaan verkooptechnieken die zich in de praktijk al dik bewezen hebben en/of die door wetenschappers zijn aangetoond. We bespreken hier de cross- en upsellingtechniek. Hoe doet u dat en hoe krijgt u uw medewerkers zo ver?

Vorige