Artikelen

Algemeen: mkb-reclame
Alle artikelen

Als een onderneming duurzaam bezig is, is het ook slim om dat te laten weten. Vanaf 1 februari 2023 is er de Code voor duurzaamheidsreclame, de CDR, waar u zich aan moet houden.

MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, wordt steeds belangrijker. Bij consumenten, zakelijke klanten én bij de overheid. Wat moet u er als MKB-ondernemer eigenlijk mee? En zijn er regels voor uw duurzaamheidsclaims?

De omzet blijft wat achter: tijd om te gaan adverteren. Maar hoe pak je dat aan en wat zijn de regels?

Op 15 oktober 2008 is de Wet oneerlijke handelspraktijken (ohp) in werking getreden. In deze wet staan regels die die misleidende en agressieve verkooppraktijken tegen moeten gaan.

Whatsapp is na e-mail en telefoon zakelijk het meest gebruikte communicatiemiddel. Het is snel en nagenoeg iedereen gebruikt het. Toch kent het ook negatieve kanten. Hoe gaat u er het beste mee om?

Een citaat (quote) zegt vaak meer dan 1.000 woorden... Een aantal marketingcitaten, verkoopcitaten en reclamecitaten op een rijtje. Ter inspiratie... 

U heeft plannen voor een nieuw product of een nieuwe markt en wilt zich wat verdiepen in economische (markt)-ontwikkelingen. Welke betrouwbare informatie is er waar op internet te vinden?

Een onderneming plaatste artikelen over zijn producten in een tijdschrift. Na een klacht besloot de Reclame Code Commissie dat het sluikreclame was. Waar moet u zich als adverteerder allemaal aan houden?

Als u een klacht niet goed afhandelt, stijgt het zogenaamde ‘churn-risico’ met factor 6 (‘churn’ is het aantal klanten dat u in een bepaalde periode verlaat). Handelt u een klacht daarentegen positief af, dan daalt het churn-risico met factor 3. Hanteer deze checklist om uw klachtenbeleid te evalueren.

Serta produceert al sinds 1931 matrassen en boxsprings. Tot hun klanten rekenen zij o.a. Hilton, Sheraton, Mariott, enz. En trots vermelden ze dat ook op hun bestelbussen; want dat wekt vertrouwen. Maar mag dat zomaar?

Vorige