Artikelen

Algemeen: mkb-reclame
Alle artikelen

Als u een klacht niet goed afhandelt, stijgt het zogenaamde ‘churn-risico’ met factor 6 (‘churn’ is het aantal klanten dat u in een bepaalde periode verlaat). Handelt u een klacht daarentegen positief af, dan daalt het churn-risico met factor 3. Hanteer deze checklist om uw klachtenbeleid te evalueren.

Serta produceert al sinds 1931 matrassen en boxsprings. Tot hun klanten rekenen zij o.a. Hilton, Sheraton, Mariott, enz. En trots vermelden ze dat ook op hun bestelbussen; want dat wekt vertrouwen. Maar mag dat zomaar?

Klanten die klagen, dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet in deze tijd dat klanten veel mondiger zijn geworden. Toch is een goede klachtenafhandeling van groot belang. Wat moeten u en uw bediening weten?

Met een goed klachtenformulier stuur je het gesprek met de klager. Gebruik dit model klachtenformulier en pas het aan voor uw eigen onderneming.

Mensen doen zaken met mensen. Daarom is het slim om voor op je website een bedrijfsomschrijving (over ons) te maken die je toekomstige klanten, mensen dus, aanspreekt. Dat is nog niet zo makkelijk. Met onderstaande checklist krijg je voor jezelf meer duidelijkheid.

Er bestaand allerlei online muziekdiensten die u naar uw audioapparatuur kunt streamen. Lekker handig en fijn voor uw klanten en personeel. Wat kosten die diensten en zitten er nog haken en ogen aan?

U wilt een actie promoten of een nieuw product introduceren en bedenkt een slagzin. Waar moet die eigenlijk aan voldoen? En hoe weet u zeker dat iemand anders die niet gaat gebruiken?

U wilt voor een nieuwe onderneming, een nieuwe dienst of voor een nieuw product een nieuw logo. Hoe pakt u dat aan?

Een bedrijfsnaam kiezen lijkt snel gedaan, maar let op: het kan zowel juridische als commerciële gevolgen hebben. Hoe kiest u een ‘veilige’ én commercieel slimme bedrijfsnaam? En wat dan te doen met de domeinnaam voor uw website?

Stel, je bedenkt een nieuwe bedrijfsactiviteit en wil die aan de man gaan brengen. Je bedenkt er een naam voor en gaat aan de slag. Heb je dan ook een nieuwe handelsnaam (nodig)?

Vorige