Artikelen

Algemeen: mkb-reclame
Alle artikelen

U heeft plannen voor een nieuw product of een nieuwe markt en wilt zich wat verdiepen in economische (markt)-ontwikkelingen. Welke betrouwbare informatie is er waar op internet te vinden?

Een onderneming plaatste artikelen over zijn producten in een tijdschrift. Na een klacht besloot de Reclame Code Commissie dat het sluikreclame was. Waar moet u zich als adverteerder allemaal aan houden?

Als u een klacht niet goed afhandelt, stijgt het zogenaamde ‘churn-risico’ met factor 6 (‘churn’ is het aantal klanten dat u in een bepaalde periode verlaat). Handelt u een klacht daarentegen positief af, dan daalt het churn-risico met factor 3. Hanteer deze checklist om uw klachtenbeleid te evalueren.

Serta produceert al sinds 1931 matrassen en boxsprings. Tot hun klanten rekenen zij o.a. Hilton, Sheraton, Mariott, enz. En trots vermelden ze dat ook op hun bestelbussen; want dat wekt vertrouwen. Maar mag dat zomaar?

Klanten die klagen, dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet in deze tijd dat klanten veel mondiger zijn geworden. Toch is een goede klachtenafhandeling van groot belang. Wat moeten u en uw bediening weten?

Met een goed klachtenformulier stuur je het gesprek met de klager. Gebruik dit model klachtenformulier en pas het aan voor uw eigen onderneming.

Mensen doen zaken met mensen. Daarom is het slim om voor op je website een bedrijfsomschrijving (over ons) te maken die je toekomstige klanten, mensen dus, aanspreekt. Dat is nog niet zo makkelijk. Met onderstaande checklist krijg je voor jezelf meer duidelijkheid.

Er bestaand allerlei online muziekdiensten die u naar uw audioapparatuur kunt streamen. Lekker handig en fijn voor uw klanten en personeel. Wat kosten die diensten en zitten er nog haken en ogen aan?

U wilt een actie promoten of een nieuw product introduceren en bedenkt een slagzin. Waar moet die eigenlijk aan voldoen? En hoe weet u zeker dat iemand anders die niet gaat gebruiken?

U wilt voor een nieuwe onderneming, een nieuwe dienst of voor een nieuw product een nieuw logo. Hoe pakt u dat aan?

Vorige