Zo maak je een goede bedrijfsbrochure

Printreclame - Online reclame maken - Algemeen: mkb-reclame

Eerst een goede bedrijfsomschrijving

Een goede bedrijfsomschrijving is essentieel om potentiële klanten en partners een duidelijk beeld te geven van wat jouw bedrijf doet en waarom het uniek is. Voor meer tips, lees het artikel 'Zo maak je een goede bedrijfsomschrijving'.

Een goede bedrijfsbrochure maak je als volgt

Visueel aantrekkelijk. Een brochure moet visueel aantrekkelijk zijn, dus gebruik afbeeldingen, grafieken en kleuren om de tekst te ondersteunen en de aandacht te trekken.

Focus op voordelen. Benadruk de voordelen van je producten of diensten voor de klant. Hoe kunnen ze profiteren van wat je te bieden hebt?

Gebruik verhalen. Vertel verhalen van succesvolle klanten of projecten om te laten zien hoe jouw bedrijf waarde toevoegt. Zie onderstaand voorbeeld.

Concreet en specifiek. Wees concreet en specifiek in de beschrijving van wat je doet. Vermijd vaag taalgebruik.

Inclusief call-to-action. Sluit de brochure af met een sterke call-to-action (CTA) die aangeeft wat de lezer nu moet doen, zoals contact opnemen of een product kopen.

Hoge kwaliteit drukwerk. Zorg ervoor dat de brochure op hoogwaardig papier wordt afgedrukt en dat het ontwerp professioneel oogt. Verder op in dit artikel, vind je een aantal details waar hoog kwaliteit drukwerk aan moet/kan voldoen.

De bedrijfsbrochure digitaal

Je kunt je bedrijfsbrochure uiteraard ook digitaal aanbieden; als een pdf-bestand. Maak je de brochure zelf, dan kun je deze eenvoudig in Word als pdf opslaan. Heb je dit werk uitbesteed, vraag dan een dergelijk pdf-bestand. Je kunt deze digitale brochure aanbieden als download op je website of alleen op verzoek e-mailen. Up to you ...

 

Een voorbeeld van een 'verhaal'

Onderstaand ter inspiratie een uitgebreid voorbeeld van een verhaal voor een stukadoorsbedrijf.

Meesters in het creëren van tijdloze schoonheid

Ons stukadoorsbedrijf is geen gewoon bedrijf; we zijn kunstenaars die muren en oppervlakken transformeren in tijdloze meesterwerken. Al meer dan een decennium zijn we gepassioneerd bezig met het perfectioneren van onze ambacht en het leveren van ongeëvenaarde stucwerkoplossingen.

We houden van uitdagingen, en geen enkele muur is te moeilijk voor ons om te transformeren. Of het nu gaat om het herstellen van historische architectuur, het creëren van moderne interieurs of het verfraaien van commerciële ruimtes, we hebben het allemaal gedaan. Onze toewijding aan vakmanschap is wat ons onderscheidt.

Neem bijvoorbeeld het historische herenhuis dat ooit door de tand des tijds was aangetast. Onze vakmensen brachten het weer tot leven door authentiek stucwerk te herstellen, met de hand bewerkte details te repliceren en de pracht van het verleden te behouden. Dit project vertegenwoordigt ons vermogen om geschiedenis te koesteren en te herstellen.

Of kijk naar het moderne loftappartement dat we hebben getransformeerd in een ruimte vol strakke lijnen en naadloze oppervlakken. Het weerspiegelt onze passie voor eigentijdse designesthetiek en onze capaciteit om elke visie tot leven te brengen.

Als je op zoek bent naar stucwerk dat verder gaat dan het gewone, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze toewijding aan excellentie, aandacht voor detail en het vermogen om verhalen te vertellen via onze stucwerken maken ons de meesters in ons vak.

Meer weten? Neem dan contact op door ..........

Hoogwaardig papier voor de bedrijfsbrochure

Een hoogwaardig papier voor een bedrijfsbrochure moet aan verschillende criteria voldoen om een professionele uitstraling te garanderen. Hoe hoger de eisen, hoe duurder uiteraard. Dus je kiest zelf.

  • Gewicht. Kies een papier met voldoende gewicht, bijvoorbeeld 150-200 g/m², om duurzaamheid en een premium gevoel te bieden.
  • Afwerking. Overweeg mat, glanzend, satijn of een andere afwerking, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Een mat afwerking kan een elegante uitstraling geven, terwijl glanzend papier levendige kleuren accentueert.
  • Textuur. Texturen zoals linnen, katoen of getextureerd papier kunnen de brochure een tastbare, luxe uitstraling geven.
  • Kleurweergave. Kies papier dat geschikt is voor hoogwaardige kleurweergave om afbeeldingen en grafische elementen levendig en scherp weer te geven.
  • Duurzaamheid. Kwaliteitspapier moet duurzaam zijn en bestand tegen slijtage.
  • Afdrukkwaliteit. Het papier moet geschikt zijn voor het soort afdrukken dat je wilt gebruiken, zoals offsetdruk of digitale druk.
  • Compatibiliteit met inkt. Zorg ervoor dat het papier geschikt is voor de inktsoorten die je wilt gebruiken, zoals op waterbasis of op basis van oplosmiddelen.

 

Door het juiste papier te kiezen en een boeiend verhaal te vertellen, kun je een bedrijfsbrochure creëren die indruk maakt en de identiteit van je bedrijf op een professionele en aantrekkelijke manier communiceert.

 

 

 


 

Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay