Artikelen

Algemeen: mkb-reclame
Alle artikelen

Goede marketingdoelstelling zijn cruciaal voor het succes van een onderneming. Wat is belangrijk?

Zes manieren voor het mkb om producten en diensten te promoten met een beperkt budget.

We vroegen ChatGPT om een lijst met 100 ideeën. En die kregen we. Binnen 15 seconden... Wel heel veel internet gerelateerde reclame-ideeën (online). Dus vroegen we ook om 100 offline reclame-ideeën.

Als mkb-ondernemer of zzp'er kan het lastig zijn om te beginnen met reclame maken voor je bedrijf. Wat zijn enkele mogelijkheden? Hoe pak je dat aan?

Een makelaar die nieuw is in een stad of dorp heeft verschillende opties om reclame te maken en zo meer naamsbekendheid te krijgen. Het is belangrijk om de juiste strategie te kiezen om op te vallen tussen de concurrentie en om de lokale gemeenschap aan te spreken.

Als een onderneming duurzaam bezig is, is het ook slim om dat te laten weten. Vanaf 1 februari 2023 is er de Code voor duurzaamheidsreclame, de CDR, waar u zich aan moet houden.

MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, wordt steeds belangrijker. Bij consumenten, zakelijke klanten én bij de overheid. Wat moet u er als MKB-ondernemer eigenlijk mee? En zijn er regels voor uw duurzaamheidsclaims?

De omzet blijft wat achter: tijd om te gaan adverteren. Maar hoe pak je dat aan en wat zijn de regels?

Op 15 oktober 2008 is de Wet oneerlijke handelspraktijken (ohp) in werking getreden. In deze wet staan regels die die misleidende en agressieve verkooppraktijken tegen moeten gaan.

Whatsapp is na e-mail en telefoon zakelijk het meest gebruikte communicatiemiddel. Het is snel en nagenoeg iedereen gebruikt het. Toch kent het ook negatieve kanten. Hoe gaat u er het beste mee om?