Hoe maak je een goede interne linkstructuur

Online reclame maken

Een goede interne linkstructuur is belangrijk voor zowel de gebruikerservaring als de zoekmachineoptimalisatie van jouw website. Hier zijn enkele tips om een goede interne linkstructuur te creëren:

Gebruik relevante anchor-tekst

Anchor-tekst is de zichtbare tekst die wordt gebruikt voor een hyperlink. Zorg ervoor dat de anchor-tekst relevant is voor de pagina waarnaar wordt gelinkt, en vermijd het gebruik van generieke termen zoals "klik hier".

Link naar gerelateerde pagina's

Linken naar gerelateerde pagina's op jouw website kan de gebruikerservaring verbeteren en helpt zoekmachines om de structuur van jouw website te begrijpen. Zorg ervoor dat de links logisch zijn en relevant zijn voor de pagina waarnaar wordt gelinkt.

Maak gebruik van een duidelijke hiërarchie

Zorg ervoor dat de belangrijkste pagina's op jouw website gemakkelijk te vinden zijn en dat de pagina's zijn georganiseerd in een logische hiërarchie. Gebruik bijvoorbeeld categorieën en subcategorieën om de pagina's te structureren.

Gebruik een broodkruimelnavigatie

Een broodkruimelnavigatie of breadcrumb-navigatie is een navigatiestructuur die aangeeft waar een pagina zich bevindt in de hiërarchie van jouw website. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en zoekmachines helpen om de structuur van jouw website te begrijpen.

Voorbeeld: Meer websitebezoekers met linkbuilding 

Maak gebruik van sitemaps

Een sitemap is een lijst van alle pagina's op jouw website. Het kan helpen om de structuur van jouw website te verduidelijken voor zoekmachines en gebruikers.

Gebruik interne links om nieuwe pagina's te promoten

Als je een nieuwe pagina toevoegt aan jouw website, zorg er dan voor dat je deze pagina promoot door er interne links naar toe te maken vanaf andere relevante pagina's op jouw website.

Zorg voor een evenwichtige linkverdeling

Zorg ervoor dat je de interne linkverdeling over de verschillende pagina's van jouw website evenwichtig verdeelt. Dit helpt zoekmachines om de relevantie en waarde van elke pagina te begrijpen.

Door het volgen van deze tips, kun je een goede interne linkstructuur creëren die zowel de gebruikerservaring als de zoekmachineoptimalisatie van jouw website zal verbeteren.

 

 

 

Afbeelding van Tom via Pixabay