Opvallen met mailings - Idee 1 Stuur een kaartje

Printreclame - Top 100 van Reclame-ideeën

Per post

De klant is jarig

Uiteraard moet u de geboortedatum van uw klant weten, maar als u deze weet, is het een kleine moeite om op de verjaardag een kaartje te sturen. Dat kan een kaart uit de winkel zijn, maar het kan ook een speciaal voor uw bedrijf opgemaakte kaart zijn. Misschien met een speciale verjaardagsaanbieding?

Er zijn bedrijven die zich in ansichtkaarten specialiseren en orders samenvoegen, waardoor het drukwerk goedkoper wordt. Bij het Ansichtkaartengilde  heeft u bijvoorbeeld al 1.000 kaarten voor € 175,- en voor een klein bedrag meer worden deze voor u persoonlijk ontworpen.

Bij verhuizing, feestdagen of voor de vakantie

Overigens kunt u natuurlijk ook een kaart sturen bij verhuizing, feestdagen of voor de vakantieperiode. Uw mogelijkheden hangen af van wat u van de klant weet (zoals het adres, de basis). Daar kunt u uiteraard naar vragen. Geef aan dat u uw klant af en toe wilt verrassen en velen geven hun gegevens graag.

Bij een vergeten factuur

Een bedrijf stuurde zelfs een kaart met een trage schildpad op de voorkant. En op de achterkant stond iets in de zin van: “Waarschijnlijk is de betaling van factuurnr. 111 aan uw aandacht ontsnapt. Wilt u …”.

Tip. Er zijn ook allerlei online kaartdiensten

U kunt achter uw pc een kaart ontwerpen, tekst toevoegen en naar enkele of meerdere geadresseerden laten sturen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: tot ca. € 2,- per stuk (incl. portokosten). U kunt bijvoorbeeld terecht bij

Per e-mail

Uiteraard kunt u ook e-cards sturen; ansichtkaarten per e-mail. Voordeel hiervan is dat u vaak al enkele maanden vooruit kaarten kunt klaarzetten. Zo hoeft u bijvoorbeeld slechts één keer per twee maanden alle kaarten op te maken, waarna ze automatisch worden verstuurd op de dag die u aangeeft. Bovendien zijn deze kaarten meestal gratis. Er bestaan tientallen websites die u deze dienst aanbieden. U vindt ze door te Googlen op ‘e-card’.