Artikelen

Offertewegwijzer
Alle artikelen

Wat zijn de vijf best gelezen artikelen met offertetips van 2020? Lees het hier en check of je misschien goede offertetips en -adviezen gemist hebt.

Er blijkt nu offertesoftware te zijn die met behulp van AI – artificiële intelligentie – automatisch je offerteteksten kan schrijven. Je krijgt weliswaar een offertetekst, maar is het wat je nodig hebt?

Verkoopgesprek, oplossing bedenken, calculeren, offerte maken. En dan … ‘even’ checken of alles in orde is. Hoe doe je dat op de juiste manier?

De praktijk: je begint met het afsluiten van de order en dan blijkt dat de klant nog twijfelt. Maar al te vaak loopt het zo. Voorkom teleurstellingen en sluit af in twee stappen.  

Een nieuwe slimme functie voor Microsoft 365 abonnees is de Microsoft Editor. Het is een heel goede tool om je offertes te controleren op beknoptheid, duidelijkheid, woordkeuze en leesbaarheid. Wat moet je weten?

Als je precies wie waar je ondergrens ligt, zit je tijdens een onderhandeling sterker aan tafel. Je bent beter in staat om de gezamenlijke onderhandelingsruimte af te tasten en dat leidt eerder tot een acceptabele overeenkomst. Voor zowel de klant als voor jou.

Je moet een offerte maken. Hoeveel informatie verstrek je dan aan de klant en hoe doe je dat? Want te veel informatie leidt tot keuzestress en te weinig informatie leidt tot verkeerde keuzes.

Niet al je offertes worden opdrachten. Maar waarom eigenlijk niet? Vraag het eens aan degene die nee tegen je offerte heeft gezegd.

Je klant vraagt een offerte aan en is dus van plan geld uit te geven. Dat doet pijn en daarom is een positief gevoel bij je offerte van groot belang. Vijf tips voor een positief gevoel ...

Je klant wil je graag spreken over je uitgebrachte offerte. Dat is tijdens deze Coronacrisis niet een-op-een mogelijk. Hoe hou je een offertegesprek of verkoopgesprek op afstand?