Een aantrekkelijke voorpagina voor je offerte

Offertewegwijzer

Met een aantrekkelijke voorpagina (of een voorblad of titelpagina), laat je de klant zien dat je aandacht aan de offerte hebt besteed. De klant voelt dat hij serieus genomen wordt. Een paar tips voor een aantrekkelijk voorpagina.


Een aantrekkelijke voorpagina leidt tot een aantrekkelijke offerte. En dát is wat klanten willen. Een offerte die voor de klant is gemaakt. Waar aandacht aan besteed is.

Met een aantrekkelijke voorpagina vertel je waarover het gaat

Een aantrekkelijke voorpagina maakt duidelijk waar het document, jouw offerte, over gaat. Vermeld daarom op de voorpagina:

 • de titel van de offerte;
 • de naam van de klant;
 • eventueel het logo van de klant;
 • jouw eigen bedrijfsnaam en logo;
 • de datum en plaatsnaam.

Een aantrekkelijke titel

Een aantrekkelijke titel is origineel en pakkend. Ook dát maakt indruk op uw klant. Enkele tips:

 • Wees wat creatief en zoek een leuke woordspeling, een metafoor https://nl.wikipedia.org/wiki/Metafoor , vergelijking of tegenstelling.
 • Maak het niet té moeilijk en probeer niet té leuk te zijn.
 • Gebruik je een creatieve titel? Hanteer die dan als hoofdtitel en voeg er een informerende ondertitel aan toe.
 • Bouw in je titel, of in de ondertitel als je een creatieve hoofdtitel gebruikt een belofte in.

Voorbeeld hoofdtitel en ondertitel

Wilt u méér klanten die zeggen “Ja, ik wil”? - Voorstel voor het herschrijven van uw offerte -

Het logo van de klant

Het logo van de klant kun je vaak vinden door te googlen naar de bedrijfsnaam en op afbeeldingen te klikken. Klik op de afbeelding en vervolgens met de rechter muisknop op de afbeelding ‘Afbeelding kopiëren’.

Microsoft Word kan helpen

Word van MS Office heeft veel sjablonen voor het maken van bijzondere documenten. Je kunt op twee manieren te werk gaan.

 1. Klik in Word op ‘Bestand’ en ‘Nieuw’. Je kunt kiezen uit sjablonen die al op je computer staan óf je kunt ook online zoeken.[av_image src='https://www.klantvisie.nl/artikelen/wp-content/uploads/2017/12/Voorpagina-300x153.png' attachment='1055' attachment_size='medium' align='right' styling='' hover='' link='' target='' caption='' font_size='' appearance='' overlay_opacity='0.4' overlay_color='#000000' overlay_text_color='#ffffff' animation='no-animation' admin_preview_bg=''][/av_image]
 2. Ga naar het begin van je offerte en klik op ‘Invoegen’ en ‘Voorblad’. Je kunt kiezen uit diverse voorpagina’s.

Let op!

Een voorpagina voeg je uiteraard alleen toe als de offerte uit meerdere pagina’s bestaat. Je bepaalt zelf hoe lang je offerte is.