Foto's digitaliseren - dat is eenvoudig gedaan

Printreclame - Online reclame maken - Content marketing - Algemeen: mkb-reclame

Foto’s digitaliseren – de mogelijkheden

Het kan heel handig zijn om oud fotomateriaal en ook bestaande folders en brochures te digitaliseren. U maakt er met uw smartphone een foto van of scant het in met uw printer. Met kleine hoeveelheden is dat goed te doen, maar let op … voor het digitaal opslaan is dit prima, maar als u iets wilt hergebruiken, dan speelt ook de kwaliteit een belangrijke rol. De technische mogelijkheden op een rijtje:

 • foto maken met de smartphone;
 • inscannen met een scan-app via uw smartphone;
 • inscannen met de printer;
 • uw foto’s laten digitaliseren.

 

Waarop letten bij het digitaliseren van foto’s, folder, e.d.?

Scherpte en resolutie. Allereerst speelt de kwaliteit een belangrijke rol. De scherpte en de resolutie van het eindproduct is vooral belangrijk als u het wilt hergebruiken. Bijvoorbeeld op een website, in een folder, in een fotoboek, enz.

Foto’s digitaliseren en het auteursrecht. Een bestaande foto digitaliseren en bewaren is geen enkel probleem. Als u de foto wilt hergebruiken, moet u wel toestemming daarvoor hebben. De foto zelf gemaakt? Prima! Maar anders moet u toestemming van de fotograaf hebben, want die heeft het auteursrecht. Let op! Als u de foto ooit heeft laten maken én daarvoor betaald heeft, wil dat nog niet zeggen dat u de foto overal voor mag gebruiken.

Foto’s digitaliseren en het portretrecht. Nog zoiets… Staan er mensen op de foto? Dan mag u de foto niet zomaar commercieel gebruiken. Daar heeft u ook weer toestemming voor nodig. Denk aan medewerkers in de productie of aan klanten in uw zaak.

De hoeveelheid werk. Tsja met veel gedoe één kwalitatief goede foto digitaliseren is niet zo heel veel werk. Zijn het er meer en wilt u een perfect resultaat, dan kunt u tegenwoordig ook uw foto’s laten digitaliseren.

Uw foto’s laten digitaliseren

 Fotodigitaliseren.nl

Bij FotoDigitaliseren.nl ontvangt u bij uw ‘bestelling’ een retourpakket met hersluitbare zakken en een retourlabel. U stuurt de foto’s via een PostNL-punt naar FotoDigitaliseren.nl. Vervolgens worden de foto's gedigitaliseerd en worden ze verstuurt via WeTransfer. U kunt de foto’s dan downloaden naar telefoon, tablet en pc. Voor een klein bedrag kunnen de foto’s ook op USB-drive of DVD-disc geleverd worden. De originele foto’s worden netjes teruggestuurd. Kijk eventueel bij veel gestelde vragen FotoDigitaliseren.nl

Dus?

 • Op eenvoudig wijze foto’s digitaliseren?
 • Op uitstekende kwaliteit?
 • Met een goede klantenservice die in de avond en in het weekend bereikbaar is?
 • Drie keer gratis verzending?
 1. retourpakket naar u sturen;
 2. originele foto’s naar FotoDigitaliseren.nl sturen;
 3. originele foto’s naar u sturen.

 

 


 

 

Afbeelding van congerdesign via Pixabay