Meerdere bedrijven op een adres in Google Maps

Online reclame maken

Met de volgende stappen kun je meerdere bedrijven op één adres op Google Mijn Bedrijf registreren en zorgen dat ze dat op Google Maps verschijnen. Tip. Bied je met je bedrijf verschillende diensten aan? Dan kun je dat ook bij Google Mijn Bedrijf registreren. Lees hier hoe je dat doet.

Stap 1 - Maak een Google Mijn Bedrijf-account aan

Elk bedrijf moet een apart Google Mijn Bedrijf-account hebben. Dit kan door naar de Google Mijn Bedrijf-website te gaan en een nieuw profiel aan te maken.

Stap 2 - Voeg het adres toe

Tijdens de registratie moeten bedrijven hun adres invoeren. Zorg ervoor dat het exacte adres wordt ingevoerd om verwarring te voorkomen.

Stap 3 - Verifieer je bedrijf

Google vereist dat bedrijven hun locatie verifiëren. Dit kan doorgaans door een briefkaart met een verificatiecode te ontvangen op het opgegeven adres en deze code in je Google Mijn Bedrijf-account in te voeren.

Stap 4 - Specificeer unit- of kamer- of kantoornummers

Als meerdere bedrijven op hetzelfde adres zijn gevestigd, zoals in een bedrijfsverzamelgebouw, kunnen ze unit- of suite-nummers gebruiken om onderscheid te maken. Bijvoorbeeld “Straatnaam 123, Kantoor 101” voor het ene bedrijf en “Straatnaam 123, Kantoor 102” voor het andere bedrijf.

Stap 5 - Voeg unieke informatie toe

Zorg ervoor dat elk bedrijf unieke bedrijfsinformatie toevoegt, zoals de naam van het bedrijf, categorieën, openingstijden, contactinformatie, en een beschrijving van de diensten. Dit helpt Google om elk bedrijf afzonderlijk te identificeren.

Stap 6 - Houd informatie actueel

Zorg ervoor dat de bedrijfsinformatie up-to-date blijft. Regelmatig bijwerken van de gegevens, zoals openingstijden en contactgegevens, kan helpen om de zichtbaarheid te verbeteren.

Stap 7 - Gebruik aanvullende bedrijfsinformatie

Bedrijven kunnen foto’s, video’s en andere relevante informatie toevoegen om hun profiel verder te personaliseren en aantrekkelijker te maken voor potentiële klanten.

Door deze stappen te volgen, kunnen meerdere bedrijven op hetzelfde adres succesvol gevonden worden op Google Maps.

 

 

Afbeelding van Deepanker Verma via Pixabay