Shopping Secure, een Europees keurmerk voor webshops?

Online reclame maken

Wellicht kent u het aanbod van keurmerken al. Kort samengevat: er zijn twee keurmerken die zijn aangesloten bij de onafhankelijke geschillencommissie: Thuiswinkel.org en Webshop Keurmerk. Beide keurmerken hanteren tweezijdige voorwaarden (dus voor ondernemer én klant) met duidelijke afspraken die tot stand zijn gekomen met de Consumentenbond.

Maar er bestaat bijvoorbeeld ook  Stichting WebwinkelKeur (mét klantervaringen). Inmiddels is er nu het Europees keurmerk Shopping Secure gelanceerd.

Wat kost een webshop keurmerk?

Nieuw: Shopping Secure

Certificering vindt plaats voor de Nederlandse markt Thuiswinkel.org en wordt aanvullend Europees juridisch getoetst. Daarna is uw webwinkel zowel voor de Nederlandse webshop als voor de buitenlandse shop(s) gecertificeerd. Shopping Secure is dus gekoppeld aan Thuiswinkel Waarborg. U moet dus óók dit keurmerk voeren. Gebruikt u een ander keurmerk, jammer dan.

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Een Europees keurmerk gebruiken?

Het allerbelangrijkste argument is dat u hiermee het vertrouwen van de buitenlandse klant kunt proberen te winnen. Als deze checkt wat het keurmerk inhoudt, ziet hij dat u zich aan de Europese regels houdt. Áls u ervoor kiest, dan wordt u website ook gescand op beveiligingslekken en wordt de shop ook financieel gemonitord. De klant kan dan weten dat hij geen risico’s loopt als hij in uw webwinkel iets besteld.

 

Waarop te letten

Gebonden aan Thuiswinkel Waarborg. Dit is een prima keurmerk, maar als u een ander keurmerk voert, dan moet u overstappen of Shopping Secure niet gebruiken. Er zijn ook andere Europese keurmerken waarvoor u zich kunt inschrijven, bijvoorbeeld Qshops, Webshop Trustmark, en Valued Shops.

Download hier een overzicht van Europese webwinkel-keurmerken.

Webwinkel Keurmerk met klantervaringen Stichting WebwinkelKeur biedt als enige keurmerk standaard klantervaringen aan. Hiermee kunt u niet alleen beter in Google scoren, u geeft klanten ook meer vertrouwen in uw website.

Onbekend? Niet elke buitenlandse klant zal uw keurmerk kennen. U zult op de website dus goed moeten uitleggen wat het inhoudt en hopen dat de bezoeker zich de moeite neemt om het te lezen.

 

 

Wat levert het op. Het keurmerk kost geld en daarom is het voor u belangrijk als u weet wat het oplevert. En dat is moeilijk te zeggen. Pas achteraf kunt u zien of de omzet is gestegen, maar hoe dat dit gerealiseerd is, weet u niet. Vast staat wel dat keurmerken het vertrouwen sterk vergroten.

En wat kost dit dan?

Shopping Secure. De kosten voor Thuiswinkel.org bedragen ca. € 75 voor eenmalige inschrijving, € 390 jaarlijkse contributie en een jaarlijkse contributie die omzetgerelateerd is. Tot € 50.000 - € 150 en dit loopt in 17 staffels op tot € 29.000 contributie bij een omzet van € 50 miljoen of meer. De extra certificeringskosten voor Shopping Secure bedragen € 400 per jaar en voor elk extra land € 45 per jaar. Daar hoeft u het dus niet echt voor te laten. De buitenlandse omzet wordt voor de contributie wel bij de Nederlandse omzet geteld. Voor de overige tarieven: zie ons vergelijkend overzicht.

Met het Shopping Secure keurmerk kunt u bij buitenlandse klanten extra vertrouwen winnen, wat de omzet ten goede komt. Echter alleen Thuiswinkel.org-leden kunnen hiervoor gecertificeerd worden. Voor de extra certificeringskosten (€ 400 per jaar) hoeft u het niet te laten.

 

 


Afbeelding van Kathy DeGlandon via Pixabay