Een virtuele rondleiding door uw bedrijf

Online reclame maken

Waarom een virtuele rondleiding?

Zo'n virtuele rondleiding heeft als doel om mensen met uw onderneming beter kennis te maken. Dat is vooral interessant voor café's, restaurants, hotels en winkels. Maar óók uw kantoor en/of bedrijfshal kan de bezoeker heel goed verleiden om met uw contact op te nemen. En heeft u een webshop? Dan werkt het prima om uw magazijn en uw kantoor te laten zien. Een virtuele rondleiding schept vertrouwen én verleidt tot het plaatsen van een bestelling, contact opnemen of uw zaak bezoeken.

Hoe dat dit Street View precies werkt, leest u hieronder. Eerst nog wat meer over Google …

Wat kunt u met Google?

U kent Google uiteraard als zoekmachine, maar men biedt steeds meer mogelijkheden. Denk aan o.a.: Gmail - Google agenda, Google Drive Google Maps. Google kent ook zoiets als Google Mijn bedrijf. Google eens op uw eigen bedrijfsnaam. Wordt uw bedrijf door Google op een Maps-kaartje getoond? Dan kent Google u al. Door in Google Mijn bedrijf nu een en ander te optimaliseren, wordt u nog beter bij Google zichtbaar! Inclusief een kijkje in uw bedrijf.

Uw zichtbaarheid bij Google

U start bij https://www.google.nl/business/ Daar kunt u een 'Mijn bedrijf' aanmaken of als u dat al heeft gedaan, inloggen. Vervolgens vult u alle gegevens in. Denk aan adresgegevens, omschrijving van uw bedrijf, openingstijden, enz.

Voeg foto’s toe. Onderzoek onder bijvoorbeeld restaurants leverde de volgende resultaten op:

  • 50% van de bezoekers die bedrijfsfoto’s bekeken, klikten door om te reserveren (20% meer dan bezoekers die bedrijfsfoto’s niet bekeken
  • 84% van de klanten zei dat bedrijfsfoto’s een rol had gespeeld bij het kiezen van een restaurant.

 

Download de onderzoeksresultaten van Google

Voeg dus allerlei foto’s toe aan “Mijn bedrijf” die Google kan tonen: foto’s van interieur, buitenkant, medewerkers. Wel even oppassen want het portretrecht is van toepassing; u moet altijd aan medewerkers en klanten toestemming vragen of u foto’s van hen mag publiceren. 

Even binnenkijken met Google

Google Street View. Maar inmiddels kunt u uw toekomstige gasten ook een kijkje binnen uw zaak geven. Dat heet Google Street View. Door 360 graden panoramafoto aan uw bedrijf toe te voegen, kan men via Google Street View een rondleiding in uw zaak krijgen.  Je loopt als het ware vanaf de straat letterlijk uw bedrijf binnen. Onderzoek in 2015 (van Google…) leert dat klanten tussen 18-34 jaar maar liefst 130% meer geneigd zijn te boeken als ze eerst een virtuele rondleiding hebben gehad.

Google Binnenkijken; hoe pakt u dat aan

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: u kunt dat niet zelf. Alleen door Google gecertificeerde fotografen mogen door Google goedkeurde panoramafoto’s maken én aan uw Google Mijn bedrijf toevoegen. Een Google Vertrouwde professional vindt u op de website van Google.

En dat kost? De kosten hangen uiteraard sterk af van de grootte van uw zaak. Hoe groter uw zaak, hoe meer vierkante meters, hoe langer de rondleiding en dus hoe meer foto’s er nodig zijn. Reken vanaf € 300. De vermelding op Google is gratis. Spreek goed af hoeveel 360 graden-foto's u krijgt en wat eventuele extra kosten zijn (reiskosten e.d.).

En dan?

Voeg de virtuele rondleiding óók toe aan uw eigen website (‘binnenkijken’) en aan uw sociale media pagina's. Dat kost verder niets en voegt wel wat toe!

Met Google Street View kunt u potentiële klanten en gasten een virtuele rondleiding door uw zaak geven. Dat schept vertrouwen en leidt tot meer bestellingen, afspraken en bezoeken. 

 

 

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay