Artikelen

Offertewegwijzer
Alle artikelen

Je hebt een offerte uitgebracht en netjes je algemene voorwaarden toegevoegd. Mooi! Maar wat nu als de klant vervolgens zijn inkoopvoorwaarden presenteert? Een battle of forms ligt op de loer.

In veel verkoopgesprekken vindt een machtsstrijd plaats en dat is helemaal niet nodig. Wat doet macht met jou en met de klant? Doe je voordeel met deze tips en adviezen over de werking van macht in de verkoop.

We schreven al eerder over offerte software. Als je die wilt gaan gebruiken, hoe kies je dan de offerte software die het beste bij je past?

Er is allerlei offerte software te krijgen. Wat kun je daar eigenlijk mee? En wat zijn de voor- en nadelen van offerte software?

De klant heeft ‘ja’ tegen je offerte gezegd en begint dan alsnog te twijfelen. We noemen dat cognitieve dissonantie. Geen probleem of doe je er wat aan?

Kartelvorming. Er is je om een offerte gevraagd. Je twijfelt echter en overweegt om met een concurrent prijsafspraken te maken. Mag dat nou wel of niet?

Met een bulletlist word je offerte beter gelezen én begrepen. Lijstjes scheppen orde in de chaos van "informatie-overload" bij de klant.

Je kent inmiddels zeker wel Tikkie van de ABN AMRO om bijvoorbeeld de rekening voor een etentje met vrienden te delen. Ook andere banken kennen betaalverzoeken.  Zo'n betaalverzoek kun je óók naar je klanten sturen om sneller betaald te krijgen. Wat komt daarbij kijken?

De Kracht van drie is terug te voeren op ons oerinstinct. Hoe zit dat en … hoe kun je je offerte er beter door laten scoren?

Je maakt een offertebrief. Die moet goed en snel leesbaar zijn voor de klant. Dus veel informatie neem je op in de bijlagen. Waar moet je zoal aan denken?