Artikelen

Offertewegwijzer
Alle artikelen

Ouderwetse woorden klinken misschien een beetje chique (sjiek)… maar doen ze wel wat ze moeten doen? Want je wilt uiteraard wel dat de klant ‘ja’ zegt tegen je offerte. Ouderwetse woorden: gebruik ze liever niet als je een offerte maakt.

Wie wil er niet een juridische veilige offerte? Je wilt tenslotte niet alleen een effectieve offerte maken die scoort, maar ook een juridisch veilige offerte. Waar moet je zeker op letten?

Je hebt goed nagedacht over de inhoud van je offerte en een en ander volgens de regels op papier gezet. Maar hoe bied je een offerte aan? De eerste indruk is tenslotte de beste …

Als je in de race bent voor een kostbaar project waarbij het langere tijd zal duren om tot zaken te komen, is het slim om vroegtijdig je orderkans in te schatten. Dat kan op twee manieren.

Hoe merkt u het wanneer klanten ontevreden worden? En wat kunt u doen om ze te behouden of terug te winnen? De antwoorden op deze vragen staan in dit e-book.

Voordat je een offerte maakt, wil je weten wat de klant eigenlijk wil. Je stelt vragen om de klantbehoefte te achterhalen. Wat is een goede methode?

Verkoper, marketeer en entertainer Jos Burgers geeft drie tips voor een gezonde en winstgevende omzet. Bekijk hier de video en steek er wat van op.

Een automatische offerte lijkt goed mogelijk. De techniek staat tenslotte voor niets. Je laat een potentiële klant enkele vragen invullen op je website en de offerte wordt automatisch verstuurd. Goed plan! Of toch niet?

Denk aan het opzegbeding. Want het kan zijn dat je voor een langere duur een overeenkomst wilt sluiten met een klant. Die overeenkomst verplicht je dan tot het doen van zaken. Maar wat als je er dan vanaf zou willen?

De AVG, de nieuwe privacywet per 25 mei 2018, heeft ook effect op je offertes. Hoe lang mag je die offertes bewaren en wat speelt er nog meer?